Brioškový chléb se zázvorem a kardamomem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 206 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 25 g Chlebový kvásek
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr třtinový
  • 350 g Mouka chlebová
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Kardamom
  • 80 g Zázvor kandovaný
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 103.4 mg
  • Draslík 108.8 mg
  • Vláknina 4235 mg
  • Vitamín A 4235 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce do pěny, přilijeme mléko a rozpuštěné máslo, přidáme třtinový cukr, sůl, oba druhy mouky, kardamom a nasekaný kandovaný zázvor. Vmícháme kvásek a směs přendáme do nádoby domácí pekárny.

  • 2

    Nastavíme program na brioškový chléb a necháme péct.

Komentáře k receptu