Venkovské bagetky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 10 g Chlebový kvásek
  • 210 g Mouka chlebová
  • 40 g Mouka žitná bílá
  • 60 g Mák - semena
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 160.5 mg
  • Vláknina 7350 mg
  • Vitamín A 7350 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme vodu, přidáme chlebovou a žitnou mouku, cukr a sůl a promícháme. Přidáme kvásek a hnětením vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, z nich vyválíme bagetky, které rozložíme na plech.

  • 2

    Pokropíme vodou, posypeme mákem a necháme ještě půl hodiny kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 200°C.

Komentáře k receptu