Venkovské bagetky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 1 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 160.5 mg
- Vláknina 7350 mg
- Vitamín A 7350 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nalijeme vodu, přidáme chlebovou a žitnou mouku, cukr a sůl a promícháme. Přidáme kvásek a hnětením vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, z nich vyválíme bagetky, které rozložíme na plech.
-
2
Pokropíme vodou, posypeme mákem a necháme ještě půl hodiny kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 200°C.