Svíčkové řezy na cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 14 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 74.3 mg
- Draslík 737.2 mg
- Vláknina 3940.8 mg
- Vitamín A 3940.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou (bez blanek) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné 1-1,5cm. Plátky pěstí mirně naklepeme, z každé strany je mírně osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Potřeme je extra olivovým olejem, poskládáme na sebe, dáme do mísy, kterou zakryjeme a odložíme je na 2 hodiny do chladničky.
-
2
Očistíme si 8 kusů středně velkých cibulí (asi 450 g). Cibuli pokrájíme na tenké plátky. Omyjeme petržel kudrunku, vodu setřepeme a pokrájíme ji nadrobno. V pánvi si rozpálíme olivový olej (2 lžíce) s máslem a cibuli umažíme dozlatova. Vyjmeme ji z omastku a odložíme do předehřáté mísy a uchováme ji teplou.
-
3
Do omastku přidáme další 2 lžíce oleje, rozpálíme ho na správnou teplotu a plátky masa restujeme z každé strany po 2-3 minutách do zlatohněda. Maso vyjmeme, odložíme ho do druhé předehřáté mísy. Do výpeku přilijeme 1,5 dl hovězího vývaru a necháme ho 2-3 minuty povařit.
-
4
Maso rozložíme na talíře, přelijeme šťávou, ozdobíme cibulí, petrželkou a hned servírujeme.