Telecí řízky s česnekem na víně
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 30 ml Olej rostlinný
- 100 ml Voda pitná
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 100 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 21 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 129 mg
- Draslík 647.1 mg
- Vláknina 439.5 mg
- Vitamín A 439.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Česnek rozdrtíme, pažitku nasekáme najemno.
-
2
Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme.
-
3
V mezičase na oleji lehce osmažíme česnek, zaprášíme zbylou moukou, chvíli restujeme, přidáme rajčatový protlak, zasmažíme a zředíme vodou. Povaříme na mírném plameni alespoň 5 minut, přilijeme k masu spolu s vínem a dusíme doměkka.
-
4
Maso podáváme přelité omáčkou a posypané pažitkou.