Telecí řízky s česnekem na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Voda pitná
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 647.1 mg
  • Vláknina 439.5 mg
  • Vitamín A 439.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Česnek rozdrtíme, pažitku nasekáme najemno.

  • 2

    Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme.

  • 3

    V mezičase na oleji lehce osmažíme česnek, zaprášíme zbylou moukou, chvíli restujeme, přidáme rajčatový protlak, zasmažíme a zředíme vodou. Povaříme na mírném plameni alespoň 5 minut, přilijeme k masu spolu s vínem a dusíme doměkka.

  • 4

    Maso podáváme přelité omáčkou a posypané pažitkou.

Komentáře k receptu