Vídeňské sladké bagetky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr třtinový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 250 g Mouka chlebová
  • 20 g Chlebový kvásek
  • 110 ml Voda pitná
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 104.6 mg
  • Draslík 94.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme vodu a žloutek, přidáme třtinový cukr, sůl, rozpuštěné máslo a chlebovou mouku. Promícháme, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny kynout. Rozdělíme na 4 díly a vypravujeme bagetky. Rozložíme na plech, vršek nastříhneme do kříže a necháme ještě půl hodiny kynout. Upečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 20 minut.

Komentáře k receptu