Kávové vánoční cukroví
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr moučkový
- 20 g Cukr vanilka
- 250 g Cukr krupice
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Cukr vanilka
- 100 g Cukr moučkový
- 160 g Hera
- 70 g Ořechy vlašské
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 40 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Káva instantní
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Káva instantní
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 11 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 55.4 mg
- Draslík 32.7 mg
- Vláknina 891 mg
- Vitamín A 891 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme s cukrem, žloutky, vanilkový cukr, přilijeme vychladlou kávu, pomleté ořechy, promícháme a dáme do lednice.
-
2
Do vhodné nádoby vsypeme cukr, vlijeme vodu a dobře prošleháme. Nakonec vmícháme vychladlou kávu.
-
3
Mouku prosejeme do misky, spolu s kakaem, vanilkovým a moučkovým cukrem, pomletými ořechy, žloutky a při pokojové teplotě změklým tukem vypracujeme hladké těsto. Připravené těsto rozválíme na moukou posypané pracovní desce na velký plát, silný 3 mm. Z těsta vykrajujeme kolečka, které upečeme na máslem vymazaném plechu. Pečeme 10 minut při 180°C, potom je necháme vychladnout a necháme do druhého dne změknout.
-
4
Vychladlé kolečka naplníme náplní, spojíme k sobě a přelijeme polevou.