Zajíc se šunkou na víně
Suroviny
- 100 g Cibule
- 80 g Mrkev kořen
- 30 g Olej olivový
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Šunka dušená
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Tymián sušený
- 30 g Jíška instantní
- 800 g Zaječí maso
- 150 ml Víno červené
- 150 ml Voda pitná
- 5 ml Ocet vinný
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Masox
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 68 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 183 mg
- Draslík 882.8 mg
- Vláknina 2608 mg
- Vitamín A 2608 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme, slaninu nakrájíme na klínky a zajíce prošpikujeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci na oleji zpěníme cibuli s mrkví, přiložíme porce zajíce a osmahneme. Podlijeme vodou, přidáme masox, česnek, tymián, bobkový list, zakápneme octem a dusíme téměř doměkka.
-
3
Zajíce vyjmeme, šťávu přecedíme, nalijeme zpět do hrnce, přilijeme víno, přidáme šunku, zahustíme jíškou, vrátíme zpět zajíce a dusíme doměkka.