Dušené sobí maso na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 29 g
- Sodík 754 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 158.5 mg
- Draslík 764 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mraženou sobí kýtu rozkrájíme přes vlákno velmi ostrým nožem na tenké plátky. Uzenou slaninu pokrájíme na proužky silné 1 - 2 mm.
-
2
V pánvi vysmažíme slaninu z každé strany do zlatova. Opatrně vyjmeme, do omastku přidáme olej, jakmile bude rozpálený na správnou teplotu, přidáme nerozmrazené plátky masa a zprudka je orestujeme z každé strany do zlatohněda, Ochutíme solí, přilijeme 1 - 1,5 dl vody, pánev zakryjeme a maso dusíme do měkka přibližně 20 - 30 minut. Měkké maso dáme na talíře, polijeme výpekem, ozdobíme osmaženými plátky slaniny a servírujeme.