Švédské masové knedlíčky
Suroviny
- 250 g Hovězí maso mleté
- 150 g Vepřové maso mleté
- 150 g Telecí maso mleté
- 100 g Strouhanka
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 44 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 215.2 mg
- Draslík 351.8 mg
- Vláknina 1520.2 mg
- Vitamín A 1520.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Strouhanku dáme do mísy, zalijeme smetanou a necháme 15 minut rozmočit. Očištěnou velkou cibuli drobně pokrájíme, v pánvi na rozpáleném oleji ji osmažíme do zlatova.
-
2
Telecí a libové vepřové maso omyjeme, pokrájíme na kostky. Dvakrát maso přemeleme a vložíme do mísy. Přidáme sůl, pepř, osmaženou cibuli, strouhanku, vejce a vše důkladně promícháme.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a malé knedlíčky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Při smažení pohybujeme pánvičkou, aby knedlíčky zachovaly svůj tvar. Usmažené knedlíčky vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme teplé. Výpek poprášíme moukou a za stálého šlehání vzniklou šťávu povaříme. Šťáva musí být bez hrudek. Podle chuti ji osolíme a opepříme, knedlíčky dáme na mísu, polijeme šťávou a servírujeme.