Krabí maso zapečené s rajčaty a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krabí maso mražené
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Cibule
  • 30 g Petržel - nať
  • 40 g Strouhanka
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 8 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Voda pitná
  • 50 ml Omáčka rajčatová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1615 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 231.8 mg
  • Vláknina 2967.5 mg
  • Vitamín A 2967.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krabí maso částečně rozmrazíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a podusíme 3 minuty. Scedíme, necháme okapat. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, podusíme v pánvi na másle, přisypeme plátky žampionů, orestujeme, přidáme scezená rajčata a 5 minut podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme krabí maso, rajčatovou omáčku, krátce podusíme a odstavíme.

  • 2

    Směs rozdělíme do malých zapékacích misek, posypeme petrželkou, strouhankou a 10 minut zapékáme v silně rozehřáté troubě.

Komentáře k receptu