Filety z candáta zapečené s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 12 g
- Sodík 555 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 23 mg
- Draslík 760.3 mg
- Vláknina 8873 mg
- Vitamín A 8873 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené plátky candáta lehce osolíme a opepříme. Zapékací formu vymažeme 40 g másla, naskládáme vedle sebe filety, hustě je posypeme na tenké plátky rozkrájeným česnekem a pokapeme citrónovou šťávou. Rajčata přelijeme horkou vodou, poté ihned studenou a překrojíme na půl. Vyjmeme jádra, rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které naskládáme na filety. Posypeme nasekanou bazalkou, naskládáme na kolečka pokrájenou cuketu, posypeme nastrouhaným sýrem. Na povrch klademe tenké plátky zbylého másla. Ještě jednou posypeme solí a pepřem.
-
2
Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 stupních 25 - 30 minut. Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu a podáváme.