Trhance s ořechy a malinovou šťávou
Suroviny
- 10 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 70 g Mouka pšeničná hrubá
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Rozinky bílé
- 60 g Ořechy vlašské
- 80 ml Malinová šťáva
- 3.2 ml Olej slunečnicový
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 0.5 špetka Sůl
- 4 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 130.1 mg
- Draslík 76.8 mg
- Vláknina 2635 mg
- Vitamín A 2635 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Studené mléko vlijeme do misky, přidáme žloutky, cukr, sůl, vanilkový cukr. Vše dobře rozšleháme, za stálého šlehání přisypeme hladkou a hrubou mouku, kypřící prášek. Nakonec přidáme rozinky a z bílků vyšlehaný tuhý sníh.
-
2
Zlehka promícháme, připravené těsto vařečkou naléváme na olejem vymazanou a rozpálenou pánev. Opečeme z jedné strany,poté vložíme do nahřáté trouby a dopečeme. Opékáme až do skončení těsta.
-
3
Hotové (ještě teplé) trhance vidličkami roztrháme na stejné kousky.
-
4
Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme pomletými ořechy a polijeme malinovou šťávou.