Lívance s tvarohem
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Droždí
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 20 g Cukr vanilka
- 60 g Cukr moučkový
- 20 g Cukr skořicový
- 250 g Tvaroh tvrdý
- 40 g Cukr krystal
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 špetka Sůl
- 4 dl Mléko polotučné
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 5 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 88.4 mg
- Draslík 378 mg
- Vláknina 4008.3 mg
- Vitamín A 4008.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vsypeme mouku, rozdrobíme droždí, přisypeme kypřící prášek a vanilkový cukr. Rozklepneme vejce, vsypeme cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, nakonec podle potřeby vlijeme mléko, osolíme a vše důkladně metlou prošleháme tak, aby těsto zůstalo hladké, bez hrudek. Těst by mělo lehce tekoucí. Přiklopíme a necháme 20 minut v teple.
-
2
Pánev na lívanečky potřeme olejem, necháme prudce rozehřát, na horký olej lžící naléváme do lívanečníku těsto. Opečeme z jedné strany, po obrácení dopečeme druhou. Pokračujeme v pečení do spotřebování všeho těsta.
-
3
Opečené lívanečky obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s cukrem skořicovým. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé vyhřáté mělké talíře. Každou porci posypeme nahrubo nastrouhaným tvarohem a hrubým cukrem.