Míchaná vejce z italské kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 269.7 mg
- Vláknina 2139.9 mg
- Vitamín A 2139.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova v pánvi na rozehřátém oleji. Vlijeme rozkvedlaná vejce, osolíme, opepříme, snížíme oheň. Za stálého míchání, necháme vejce srazit.
-
2
Osmažená vejce rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře. Uprostřed každé porce uděláme důlek, do kterého vložíme teplý ostrý kečup. Nakonec porce ještě před podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí.