Bramborové nočky s Parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1970 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 295.7 mg
- Draslík 518.6 mg
- Vláknina 6207.5 mg
- Vitamín A 6207.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme vařené brambory, rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, mouku, žloutky, sůl, pepř a vymícháme bramborové těsto. Vytvarujeme menší kuličky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme ze všech stran do zlatova. Nočky vyjmeme, do stejné pánve vlijeme vývar, přidáme máslo a za stálého míchání přisypáváme strouhaný Parmezán. Omáčka postupně zhoustne, sýr se úplně roztaví.
-
2
Nočky upravíme na talířky a přelijeme omáčkou z pánve.