Těstoviny se špenátovou náplní
Suroviny
- 40 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Sýr Ricotta
- 400 g Těstoviny Lumache
- 300 g Špenát mražený
- 60 g Strouhanka z pšeničného pečiva
- 125 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 18 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 92 mg
- Vláknina 6376.5 mg
- Vitamín A 6376.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny: Italské těstoviny Lumache uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka. Scedíme je, propláchneme pod studenou vodou a necháme je okapat.
-
2
Rajčatová zálivka: Česnek utřeme, konzervovaná rajčata nakrájíme nadrobno. Pokrájená rajčata smícháme s utřeným česnekem a se 2 lžícemi olivového oleje. Rajčatovou zálivku důkladně promícháme.
-
3
Špenátová náplň: Špenát necháme rozmrazit. V mléce rozmícháme strouhanku a 3 lžíce olivového oleje. Aby byla směs rozmíchána opravdu důkladně, můžeme použít mixér. Dále do náplně přimícháme rozmrazený špenát a sýr Ricottu, náplň ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Náplň důkladně promícháme.
-
4
Postup: Rajčatovou zálivku vlijeme do zapékací nádoby, vařené
-
5
a okapané těstoviny naplníme špenátovou náplní a naplněné těstoviny urovnáme na rajčatovou zálivku do zapékací nádoby.
-
6
Plněné těstoviny pak pečeme přikryté pokličkou asi 20 minut v předehřáté troubě. Tento pokrm servírujeme horký, ihned po upečení, jako hlavní chod.