Dušené vepřové závitky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 g Arašídy
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 80 g Kapie
  • 80 g Šunka dušená
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Víno bílé
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 103.7 mg
  • Draslík 421 mg
  • Vláknina 3128.4 mg
  • Vitamín A 3128.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pražené arašídy nasekáme najemno, česnek utřeme, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme najemno, naloženou kapii necháme okapat a nakrájíme na nudličky. V misce promícháme arašídy se sýrem, česnekem, petrželovou natí a kapií.

  • 2

    Na plátky masa položíme plátek šunky, díl arašídové směsi a zavineme. Závitky sepneme jehlou, poprášíme moukou a na sádle ze všech stran smažíme dozlatova. Poté k závitkům přilijeme víno, vodu a na mírném plameni dusíme doměkka.

  • 3

    Udušené závitky zbavíme jehel, šikmým řezem rozpůlíme a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu