Barevné řezy s tvarohovou náplní
Suroviny
- 30 g Káva turecká
- 120 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 80 g Cukr krupice
- 340 g Mouka polohrubá
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 70 g Cukr moučkový
- 40 g Cukr moučkový
- 60 g Hera
- 600 g Tvaroh měkký
- 70 ml Voda pitná
- 40 ml Rum
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 8 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 87.9 mg
- Draslík 151.6 mg
- Vláknina 1248 mg
- Vitamín A 1248 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do vhodné nádoby. Přidáme cukr, vejce a utřeme do pěny. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakao. Střídavě, za stálého míchání, přiléváme mléko. Vše důkladně promícháme a připravené těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
-
2
Do tvarohu v misce přisypeme krupicový a vanilkový cukr, přidáme vejce a vyšleháme na pěnu, do které vmícháme rum. Tvarohovou náplň vložíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Náplň nastříkáme na kakaové těsto, které máme na plechu.
-
3
Do hrníčku dáme kávu a zalijeme ji vroucí vodou. Necháme vychladnout, před dalším použitím scedíme. Vejce vyšleháme spolu s krupicovým cukrem na hustou hmotu, do které přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, přilijeme scezenou a vychladlou kávu a promícháme. Těsto opět přelijeme tvarohovou náplní, povrch uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut při teplotě 160°C. Upečený koláč necháme vychladnout na plechu, posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné čtverce, anebo trojúhelníky. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.