Kuřecí prsa s ginem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Rajčatová šťáva
  • 15 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 30 ml Gin
  • 330 ml Džus limetkový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1255 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 913.4 mg
  • Vláknina 1339.5 mg
  • Vitamín A 1339.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky vlijeme limetkový džus, gin, rajčatový protlak, rajčatovou šťávu, přidáme prolisovaný česnek, worcester a promícháme. Do této marinády vložíme kuřecí prsa, necháme marinovat 3 hodiny.

  • 2

    Zapékací misku vymažeme máslem, přiložíme marinovaná prsa, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

Komentáře k receptu