Halibut smažený s cibulovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1283 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 1188.9 mg
- Vláknina 3752.5 mg
- Vitamín A 3752.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli i šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, pažitku sekáme na jemno, filety z halibuta osolíme a opepříme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme rybí filety a osmažíme z obou stran do zlatova. Ryby vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli se šalotkou, orestujeme, zakápneme citronovou šťávou, octem, zalijeme vývarem, přisypeme cukr, podle chuti sůl a pepř, povaříme pár minut, až cibule se šalotkou změknou. V trošce vývaru rozmícháme Solamyl a omáčku zahustíme. Krátce provaříme a odstavíme.
-
3
Porce ryby upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme pažitkou a podáváme.