Halibut smažený s cibulovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Halibut atlantický
  • 5 g Solamyl
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Pažitka
  • 200 g Cibule červená
  • 200 g Šalotka
  • 15 g Cukr krupice
  • 40 g Olej olivový
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 25 ml Ocet vinný červený
  • 250 ml Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1283 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 1188.9 mg
  • Vláknina 3752.5 mg
  • Vitamín A 3752.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli i šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, pažitku sekáme na jemno, filety z halibuta osolíme a opepříme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme rybí filety a osmažíme z obou stran do zlatova. Ryby vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli se šalotkou, orestujeme, zakápneme citronovou šťávou, octem, zalijeme vývarem, přisypeme cukr, podle chuti sůl a pepř, povaříme pár minut, až cibule se šalotkou změknou. V trošce vývaru rozmícháme Solamyl a omáčku zahustíme. Krátce provaříme a odstavíme.

  • 3

    Porce ryby upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu