Zapečené lilky s Mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Lilek
  • 180 g Mozzarella
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Passata (drcená rajčata)
  • 70 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 42.4 mg
  • Draslík 392.2 mg
  • Vláknina 11765.1 mg
  • Vitamín A 11765.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné lilky nakrájíme na plátky, bazalku nasekáme na jemno, Mozarellu krájíme na tenké plátky, Parmezán nastrouháme.

  • 2

    Na oleji po obou stranách smažíme lilky do zlatova. Poté je naskládáme do zapékací mísy. Střídáme vrstvu lilků, Mozarelly, rajčatové passaty, bazalky. Každou vrstvu lehce osolíme a opepříme. Povrch zasypeme Parmezánem a v troubě předehřáté na 200°C zapékáme do zlatova.

Komentáře k receptu