Bulgurový salát se zeleninou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Bulgur
  • 200 g Paprika červená
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 20 g Limetková kůra
  • 20 g Máta
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Cibulka jarní
  • 80 g Olivy nakládané
  • 40 g Ořechy Kešu
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 600 ml Voda pitná
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 balení Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1109 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 460.5 mg
  • Vláknina 17463.3 mg
  • Vitamín A 17463.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme téměř hodinu bobtnat. Celé papriky vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme, až se na nich začnou dělat puchýřky. Papriky vyjmeme, odstraníme jádřince, lusky oloupeme, pokrájíme na proužky a necháme vychladnout. Česnek prolisujeme, bylinky posekáme na jemno, jarní cibulku rozkrájíme nadrobno. Olivy scedíme, oříšky nadrtíme, sýr strouháme.

  • 2

    K bulguru přimícháme papriky, strouhanou limetkovou kůru, olej, cibulku, bylinky, limetkovou šťávu, sůl, pepř, olivy, oříšky, česnek, důkladně promícháme a jednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu