Bulgurový salát se zeleninou a sýrem
Suroviny
- 125 g Bulgur
- 200 g Paprika červená
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 20 g Limetková kůra
- 20 g Máta
- 20 g Petržel - nať
- 100 g Cibulka jarní
- 80 g Olivy nakládané
- 40 g Ořechy Kešu
- 60 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1 g Pepř černý mletý
- 600 ml Voda pitná
- 20 ml Limetková šťáva
- 1 stroužek Česnek
- 8 balení Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1109 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 460.5 mg
- Vláknina 17463.3 mg
- Vitamín A 17463.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme téměř hodinu bobtnat. Celé papriky vložíme do silně vyhřáté trouby a pečeme, až se na nich začnou dělat puchýřky. Papriky vyjmeme, odstraníme jádřince, lusky oloupeme, pokrájíme na proužky a necháme vychladnout. Česnek prolisujeme, bylinky posekáme na jemno, jarní cibulku rozkrájíme nadrobno. Olivy scedíme, oříšky nadrtíme, sýr strouháme.
-
2
K bulguru přimícháme papriky, strouhanou limetkovou kůru, olej, cibulku, bylinky, limetkovou šťávu, sůl, pepř, olivy, oříšky, česnek, důkladně promícháme a jednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem.