Rajčatová omáčka se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Passata (drcená rajčata)
  • 250 g Cibule
  • 60 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Bazalka
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 30 g Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 903 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 19.2 mg
  • Draslík 147.9 mg
  • Vláknina 6997.5 mg
  • Vitamín A 6997.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na tenké nudličky. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přisypeme cibuli a zpěníme. Přidáme slaninu, passatu, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 45 minut. Posekanou bazalku přimícháme až těsně před podáváním.

Komentáře k receptu