Vepřová polévka s hrachem a kroupami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 24 g
- Sodík 985 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 119.3 mg
- Vláknina 10978 mg
- Vitamín A 10978 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách a kroupy nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme asi 1 hodinu. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a orestujeme. Posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a odstavíme. Obsah pánve přidáme do hrnce k hrachu a kroupám, přimícháme prolisovaný česnek, majoránku, podle chuti opepříme a dovaříme doměkka.