Lotyšská zelná roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 37 g
- Sodík 985 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 427 mg
- Draslík 1302.7 mg
- Vláknina 31987.5 mg
- Vitamín A 31987.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 189.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z 200 g polohrubé mouky, 1 lžičky soli, 1 vejce, 1 lžíce másla a 150 ml mléka vypracujeme těsto, které necháme 10-15 minut odpočinout, a pak je na pomoučeném vále rozválíme na sílu 3 mm.
-
2
Zelí nakrouháme a na rozpuštěné 1/2 slaniny ho bez vody s kmínem a solí podusíme. Do podušeného zelí rozklepneme 2 vejce a vmícháme 2 nasekaná na tvrdo uvařená vejce a na zbylé slanině osmaženou nasekanou cibuli. Směs dobře promícháme a na prostředku těsta z ní uděláme šišku.
-
3
Těsto kolem náplně pečlivě zavineme, konce zahrneme a závin zavážeme do gázy. Roládu vaříme v osolené vodě asi 5 minut, pak ji vyndáme, sejmeme gázu, pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme na plechu na 5 minut do silně předehřáté trouby.
-
4
Hotovou roládu nakrájíme a podáváme se zakysanou smetanou.