Kozácké vepřové ledvinky
Suroviny
- 550 g Vepřové ledvinky
- 500 g Brambory
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 200 ml Zakysaná smetana
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 3 ks Okurky nakládané
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 204 g
- Sodík 3522 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 488.6 mg
- Draslík 1321.7 mg
- Vláknina 21517 mg
- Vitamín A 21517 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou mrkev, petržel a nakládané okurky nakrájíme na kolečka, cibuli na kostičky a oloupané brambory na čtvrtky. Pak naplocho rozkrojíme vepřové ledvinky, ostrým nožem je vyčistíme, omyjeme, vysušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
-
2
V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme cibuli, přidáme nakrájené ledvinky a za občasného míchání je prudce pražíme asi 2 minuty. Potom ledvinky vyjmeme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev s petrželí.
-
3
Zeleninu potom zalijeme horkým hovězím vývarem, přidáme zakysanou smetanu, rajský protlak, nakrájené okurky, brambory a bobkový list. Do základu vrátíme opečené ledvinky, uvedeme do varu a přikryté dusíme za občasného míchání na středním ohni 20-25 minut. Těsně před podáním pokrm osolíme, přidáme drcený česnek a nasekanou petrželku.
-
4
Takto upravené ledvinky podáváme v miskách.