Jehněčí špízy s jogurtovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 36 g
- Sodík 925 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 107.1 mg
- Draslík 865.2 mg
- Vláknina 3658.1 mg
- Vitamín A 3658.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z jehněčí kýty nakrájíme na kostky, vsypeme do misky, zalijeme olejem, citronovou šťávou, přidáme posekané lístky koriandru, sůl, pepř, důkladně promícháme, aby se maso v marinádě obalilo a necháme aspoň 1 hodinu uležet. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.
-
2
Na jehly střídavě napichujeme maso, cibuli a rajčata. Grilujeme na venkovním grilu nebo v troubě zhruba 10 minut.
-
3
Do jogurtu vmícháme nastrouhanou okurku, posekané lístky máty a grilované špízy v této omáčce namáčíme.