Hovězí maso s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 38 g
- Sodík 949 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 584.6 mg
- Vláknina 3943 mg
- Vitamín A 3943 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme a necháme částečně ztuhnout v chladničce. Potom je nakrájíme přes vlákno na tenké plátky.
-
2
Ve větší pánvi rozehřejeme tuk a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme maso a vidličkou je promícháme, aby se neslepilo.
-
3
Připravené maso krátce opečeme, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku a glutasol a maso vyjmeme. Nesmíme je opékat dlouho, aby neztvrdlo a uvnitř zůstalo měkké.
-
4
Do šťávy po opékání přidáme květák rozdělený na růžičky, zalijeme jej vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
-
5
Nakonec přidáme připravené maso a třený česnek, vše promícháme a prohřejeme.
-
6
Při podávání posypeme pokrm omytou, drobně nakrájenou petrželovou natí.