Telecí na víně po gruzínsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 803 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 125 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 133.6 mg
- Draslík 579.1 mg
- Vláknina 4984.8 mg
- Vitamín A 4984.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí hrudí nakrájíme na malé kousky a cibuli jemně nasekáme. Do 250 ml červeného vína namočíme hrozinky.
-
2
V kastrole na másle společně orestujeme telecí maso s cibulí. Jakmile osmahnou, směs osolíme, okořeníme muškátovým květem a pepřem a zalijeme vínem s hrozinkami. Přikryjeme poklicí a dusíme, asi 35-40 minut, dokud maso nezměkne.
-
3
Při podávání klademe na talíř maso podlité částí vydušené šťávy, překryjeme čerstvou dušenou rýží, kterou přelijeme druhou částí šťávy. Vše posypeme sekanou petrželkou.