Telecí na víně po gruzínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Telecí hruď
  • 50 g Hrozinky
  • 600 g Rýže dušená
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 803 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 133.6 mg
  • Draslík 579.1 mg
  • Vláknina 4984.8 mg
  • Vitamín A 4984.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí hrudí nakrájíme na malé kousky a cibuli jemně nasekáme. Do 250 ml červeného vína namočíme hrozinky.

  • 2

    V kastrole na másle společně orestujeme telecí maso s cibulí. Jakmile osmahnou, směs osolíme, okořeníme muškátovým květem a pepřem a zalijeme vínem s hrozinkami. Přikryjeme poklicí a dusíme, asi 35-40 minut, dokud maso nezměkne.

  • 3

    Při podávání klademe na talíř maso podlité částí vydušené šťávy, překryjeme čerstvou dušenou rýží, kterou přelijeme druhou částí šťávy. Vše posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu