Ruská selská hovězí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 600 g Hovězí svíčková
  • 600 g Brambory
  • 200 g Cibule
  • 500 ml Voda pitná
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.94 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 113 mg
  • Draslík 1562.6 mg
  • Vláknina 12573.2 mg
  • Vitamín A 12573.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme čerstvé houby, vývar slijeme a odložíme. Houby pak nakrájíme na plátky a opečeme na másle.

  • 2

    Potom připravíme omáčku. Na pánvi ze 40 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji houbovým vývarem, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a 30 minut necháme bublat na kraji plotny. Do hotové omáčky přidáme nasekaný kopr, podle chuti ji osolíme a přikyselíme citronovou šťávou.

  • 3

    Odleželou hovězí svíčkovou nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a také je na oleji opečeme, stejně tak dozlatova opečeme cibuli nakrájenou na kolečka. Je třeba, abychom všechny komponenty opékali samostatně.

  • 4

    Poté rozdělíme opečené maso, brambory, cibuli a houby do zapékacích misek, zalijeme omáčkou, dobře zakryjeme poklicí a v mírně zahřáté troubě zapékáme asi hodinu.

  • 5

    Hotový pokrm servírujeme v zapékacích miskách, posypaný sekanou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu