Ruská selská hovězí pečeně
Suroviny
- 200 g Houby čerstvé
- 80 g Máslo čerstvé
- 600 g Hovězí svíčková
- 600 g Brambory
- 200 g Cibule
- 500 ml Voda pitná
- 200 ml Zakysaná smetana
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.94 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 28 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 113 mg
- Draslík 1562.6 mg
- Vláknina 12573.2 mg
- Vitamín A 12573.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme čerstvé houby, vývar slijeme a odložíme. Houby pak nakrájíme na plátky a opečeme na másle.
-
2
Potom připravíme omáčku. Na pánvi ze 40 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji houbovým vývarem, přidáme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a 30 minut necháme bublat na kraji plotny. Do hotové omáčky přidáme nasekaný kopr, podle chuti ji osolíme a přikyselíme citronovou šťávou.
-
3
Odleželou hovězí svíčkovou nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a také je na oleji opečeme, stejně tak dozlatova opečeme cibuli nakrájenou na kolečka. Je třeba, abychom všechny komponenty opékali samostatně.
-
4
Poté rozdělíme opečené maso, brambory, cibuli a houby do zapékacích misek, zalijeme omáčkou, dobře zakryjeme poklicí a v mírně zahřáté troubě zapékáme asi hodinu.
-
5
Hotový pokrm servírujeme v zapékacích miskách, posypaný sekanou zelenou petrželkou.