Zapečené dršťky po ukrajinsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Dršťky vařené
  • 200 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cibule sterilovaná
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Jáhly - loupané proso
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.27 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 273.4 mg
  • Draslík 435.8 mg
  • Vláknina 8183 mg
  • Vitamín A 8183 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na nudličky nakrájíme vařené dršťky, oloupanou mrkev, oloupanou petržel a brambory. Cibuli posekáme nadrobno.

  • 2

    Ve velkém kastrole rozehřejeme sádlo a mírně na něm osmahneme cibuli, mrkev s petrželí a brambory. Zasypeme polohrubou moukou, zamícháme, ještě spolu osmažíme, podlijeme horkým hovězím vývarem a za stálého míchání povaříme.

  • 3

    Pak přimícháme vařené dršťky a jáhly, kastrol zakryjeme pokličkou a asi 20 minut necháme dusit. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, okořeníme čerstvými lístky koriandru, zalijeme rozšlehaným vejcem a promícháme.

  • 4

    Směs přendáme do zapékací mísy vymazané máslem, povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.

  • 5

    Zapečené dršťky rozdělíme na talíře a obložíme je nakládanou cibulkou.

Komentáře k receptu