Zapečené dršťky po ukrajinsku
Suroviny
- 500 g Dršťky vařené
- 200 g Brambory
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Cibule sterilovaná
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Jáhly - loupané proso
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 0.27 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 104 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 273.4 mg
- Draslík 435.8 mg
- Vláknina 8183 mg
- Vitamín A 8183 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na nudličky nakrájíme vařené dršťky, oloupanou mrkev, oloupanou petržel a brambory. Cibuli posekáme nadrobno.
-
2
Ve velkém kastrole rozehřejeme sádlo a mírně na něm osmahneme cibuli, mrkev s petrželí a brambory. Zasypeme polohrubou moukou, zamícháme, ještě spolu osmažíme, podlijeme horkým hovězím vývarem a za stálého míchání povaříme.
-
3
Pak přimícháme vařené dršťky a jáhly, kastrol zakryjeme pokličkou a asi 20 minut necháme dusit. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, okořeníme čerstvými lístky koriandru, zalijeme rozšlehaným vejcem a promícháme.
-
4
Směs přendáme do zapékací mísy vymazané máslem, povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.
-
5
Zapečené dršťky rozdělíme na talíře a obložíme je nakládanou cibulkou.