Uzbecký jehněčí šašlik
Suroviny
- 3 g Anýz mletý
- 3 g Paprika mletá sladká
- 500 g Jehněčí kýta
- 100 g Slanina vepřová
- 4 krajíc Chléb celozrnný žitný
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 ks Cibule
- 2 ks Paprika zelená
- 4 ks Okurky nakládané
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 33 g
- Sodík 4707 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 99.5 mg
- Draslík 663.4 mg
- Vláknina 12657.5 mg
- Vitamín A 12657.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu. V porcelánové míse smícháme nadrobno nakrájenou cibuli, anýz, sladkou papriku a půl lžičky soli se lžící vinného octa. Jehněčí kýtu nakrájíme na tenké plátky, promícháme s marinádou a zakryté dáme do lednice na 3 hodiny marinovat. Mezitím na plátky nakrájíme uzenou slaninu.
-
2
Na jehlu střídavě napichujeme marinované maso a plátky slaniny, špízy poprášíme hladkou moukou a zprudka na grilu opečeme.
-
3
Posolené šašliky na talíři obkládáme plátky cibule, proužky papriky a nakládanými okurkami. Podáváme s hořčicí a černým chlebem.