Jehněčí plov po ingušsku
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
- 200 g Rajčata
- 80 g Máslo čerstvé
- 600 g Rýže dušená
- 200 g Cibule sterilovaná
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 43 g
- Sodík 969 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 124.8 mg
- Draslík 876.5 mg
- Vláknina 9344.3 mg
- Vitamín A 9344.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kýtu (můžeme použít i vykostěné maso z předku) očistíme, nakrájíme na drobné kostky, osolíme, opepříme a na 2 lžících oleje ve větším kastrole lehce opražíme. Nakrájíme rajčata a cibuli a společně je krátce podusíme.
-
2
Dušenou směs smícháme s masem, zalijeme zeleninovým vývarem, (nebo vývarem z hovězích nebo skopových kostí), zakryjeme poklicí a asi půl hodiny dusíme.
-
3
Mezitím připravíme dušenou rýži, nasekáme petrželku a utřeme česnek. Hotovou rýži promícháme s rozpuštěným máslem česnekem a petrželkou, urovnáme na servírovací mísu a na povrch rozprostřeme dušené maso.
-
4
Jídlo na talířích doplníme nakládanou cibulkou.