Uzená treska s dušenými rajčaty
Suroviny
- 650 g Treska uzená
- 70 g Máslo čerstvé
- 70 g Máslo čerstvé
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 l Voda pitná
- 1.3 kg Rajčata
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1060 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 111.9 mg
- Draslík 1479 mg
- Vláknina 8971.7 mg
- Vitamín A 8971.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.8 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. Omytá rajčata dáme do síta a spaříme vařící vodou. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do mísy, ochutíme solí, pepřem, cukrem a promícháme. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo (70 g), na něm zpěníme cibuli do růžova, přidáme rajčata, 0,5 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
-
3
Uzenou tresku pokrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné, pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno klademe plátky ryby, které pokapeme olejem. Pokryjeme je dušenými rajčaty, zakapeme strouhankou a pečeme do zlatova přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 220°C. Porce ryby na talířích pokryjeme dušenými rajčaty, ozdobíme petrželkou a servírujeme.