Uzená treska s dušenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Treska uzená
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1.3 kg Rajčata
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1060 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 111.9 mg
  • Draslík 1479 mg
  • Vláknina 8971.7 mg
  • Vitamín A 8971.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.8 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. Omytá rajčata dáme do síta a spaříme vařící vodou. Poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do mísy, ochutíme solí, pepřem, cukrem a promícháme. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo (70 g), na něm zpěníme cibuli do růžova, přidáme rajčata, 0,5 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

  • 3

    Uzenou tresku pokrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné, pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno klademe plátky ryby, které pokapeme olejem. Pokryjeme je dušenými rajčaty, zakapeme strouhankou a pečeme do zlatova přibližně 25 minut v troubě, předehřáté na 220°C. Porce ryby na talířích pokryjeme dušenými rajčaty, ozdobíme petrželkou a servírujeme.

Komentáře k receptu