Pečená treska s brambory a petrželkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Voda pitná
  • 60 g Filety z tresky tmavé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 30.8 mg
  • Vláknina 2026.4 mg
  • Vitamín A 2026.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z tresky omyjeme, osušíme, z jedné strany potřeme slabě hořčicí, osolíme, posypeme peřem a pokapeme citrónovou šťávou. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na plátky silné asi 5 - 6 mm. Vložíme do kastrólu, přilijeme vodu, přidáme sůl a brambory jen předvaříme 5 minut. Poté je scedíme. Pekáček vytřeme máslem (50 g), na dno vložíme 1/3 brambor, posypeme 1/3 petrželky, na brambory poklademe 1/3 filé. Vrstvy opakujeme ještě dvakrát, poslední vrstva bude z opět z brambor, které pokapeme rozehřátým máslem (50 g).

  • 3

    Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C po dobu 15 minut. Omytou jarní cibulku pokrájíme na kolečka a povrch brambor zasypeme. Ještě je posypeme strouhankou a pečeme dalších 10 - 12 minut do zlatova.

  • 4

    Tresku s brambory rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu