Rohlíčky z třeného lineckého těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 200 g Tuk
  • 70 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Džem brusinkový
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 18.3 mg
  • Vláknina 645 mg
  • Vitamín A 645 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rostlinný tuk necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Rozklepneme vejce, přisypeme moučkový i vanilkový cukr, vše utřeme na hladkou pěnu. Nakonec vsypeme prosátou mouku a promícháme. Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Sáčkem z těsta tvarujeme úhledné rohlíčky na pečicím papírem vyložený plech.

  • 2

    Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupních přibližně 15 minut.

  • 3

    Po upečení rohlíčky necháme vychladnout, půlku potřeme džemem a slepíme s druhou půlkou. Nakonec konce rohlíčků namáčíme čokoládové polevě, rozpuštěné v horké vodní lázni.

Komentáře k receptu