Jehněčí maso s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 25 g
- Sodík 911 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 106.2 mg
- Draslík 567.4 mg
- Vláknina 392.7 mg
- Vitamín A 392.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do jogurtu vmícháme posekané lístky máty, prolisovaný česnek, citronovou šťávu. Maso z jehněčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme. Potřeme jogurtovou směsí z obou stran a necháme hodinu uležet.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme jehněčí řízky i s marinádou a zvolna smažíme z obou stran do měkka.