Jehněčí maso s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Jogurt bílý
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 hrst Máta
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Olej palmový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 911 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 106.2 mg
  • Draslík 567.4 mg
  • Vláknina 392.7 mg
  • Vitamín A 392.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do jogurtu vmícháme posekané lístky máty, prolisovaný česnek, citronovou šťávu. Maso z jehněčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme. Potřeme jogurtovou směsí z obou stran a necháme hodinu uležet.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme jehněčí řízky i s marinádou a zvolna smažíme z obou stran do měkka.

Komentáře k receptu