Velikonoční beránek s kandovaným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 22 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 263.5 mg
- Vláknina 3639 mg
- Vitamín A 3639 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Při pokojové teplotě třeme pět minut 120 g změklého tuku s cukrem. Potom postupně za stálého míchání přidáváme vejce a třeme dále až do pěny. Přimícháme na malé kousky pokrájené kandované ovoce, mleté ořechy, přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem.
-
2
Pečicí formu na beránka vymažeme zbylým tukem, vysypeme hrubou moukou. Vlijeme připravené těsto.
-
3
Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupních 40 - 45 minut. Upečeného beránka mírně vychladíme ve formě, poté opatrně vyklopíme.
-
4
Beránka celého posypeme moučkovým cukrem, oči zhotovíme ze zrnek pepře, nového koření nebo z hřebíčků a necháme úplně vychladnout.