Rybí knedlíčky s petrželkou
Suroviny
- 400 g Filé z aljašské tresky
- 50 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 2 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1.3 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 8 polévková lžíce Strouhanka z pšeničného pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 855 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 54 g
- Sodík 953 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 549.7 mg
- Draslík 207 mg
- Vláknina 700.5 mg
- Vitamín A 700.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželovou omytou nať pokrájíme nadrobno. Filé z tresky omyjeme a se slaninou pomeleme na masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme pepř, sardelovou pastu, rozpuštěné máslo, hladkou mouku a petrželovou nať. V misce pěčlivě rozkvedláme smetanu se žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pomleté rybí maso promícháme se smetanou a zapracujeme sníh z bílků.
-
2
Z těsta odkrajujeme lžící malé hromádky, ze kterých vytváříme kuličky a obalujeme je ve strouhance.
-
3
V hrnci přivedeme k varu 1,5 - 2 litru vody se solí a rybí knedlíčky vaříme pomalu 10 minut. Sítem je vyjmeme a dáme na talíře.