Kuře s celerem a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuře
  • 150 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel - nať
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 3 g Olej slunečnicový
  • 100 ml Vývar slepičí
  • 40 ml Brandy
  • 10 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1069 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 725.3 mg
  • Vláknina 2907.5 mg
  • Vitamín A 2907.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Celer oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme porce kuřete a osmahneme ze všech stran. Kuře vyjmeme, do výpeku nasypeme petrželku s celerem, orestujeme, přiložíme kuře, zakápneme brandy, přidáme celý oloupaný česnek, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.

  • 3

    Kuřecí porce se šťávou a zeleninou upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu