Kuře s celerem a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1069 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 725.3 mg
- Vláknina 2907.5 mg
- Vitamín A 2907.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Celer oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať posekáme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme porce kuřete a osmahneme ze všech stran. Kuře vyjmeme, do výpeku nasypeme petrželku s celerem, orestujeme, přiložíme kuře, zakápneme brandy, přidáme celý oloupaný česnek, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.
-
3
Kuřecí porce se šťávou a zeleninou upravíme na talíře a podáváme.