Kořeněné bramborové karbanátky
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 600 g Brambory
- 70 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Garam masala
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1.2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 24 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 667 mg
- Vláknina 8419.4 mg
- Vitamín A 8419.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme nadrobno a uvaříme v osolené vodě. Cibuli nastrouháme, vymačkáme z ní šťávu a dáme do mísy spolu s chilli, garam masalou, posekaným koriandrem, citronovou šťávou a solí.
-
2
Ke směsi přidáme uvařené brambory, které jsme slili a nechali chvíli zchladnout. Směs promícháme, ze vzniklé hmoty utvoříme karbanátky a smažíme z obou stran dozlatova.