Altajské rybí karbanátky s pastýřským salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Okoun říční
  • 200 g Vepřová plec
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Paprika zelená
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibule
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 35.5 mg
  • Draslík 816.3 mg
  • Vláknina 6942.8 mg
  • Vitamín A 6942.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé ryby (okoun nebo jiná bílá ryba) zbavíme hlav a ploutví, vykucháme je, vyřízneme páteře a žebra, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s nakrájenou vepřovou plecí. Směs promícháme s utřeným česnekem a hladkou moukou, osolíme a utvoříme z ní 8 karbanátků, které necháme v chladnu asi 30 minut odležet.

  • 2

    Mezitím připravíme pastýřský salát. Papriky zbavíme semen a stopek, okurky oloupeme a spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme a zalijeme 3 lžícemi citronové šťávy a 2 lžícemi oleje.

  • 3

    Odležené karbanátky vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 4

    Karbanátky na talíři přelijeme výpekem a obložíme pastýřským salátem.

Komentáře k receptu