Altajské rybí karbanátky s pastýřským salátem
Suroviny
- 800 g Okoun říční
- 200 g Vepřová plec
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Paprika zelená
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Okurka salátová
- 1 ks Cibule
- 5 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 19 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 35.5 mg
- Draslík 816.3 mg
- Vláknina 6942.8 mg
- Vitamín A 6942.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé ryby (okoun nebo jiná bílá ryba) zbavíme hlav a ploutví, vykucháme je, vyřízneme páteře a žebra, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s nakrájenou vepřovou plecí. Směs promícháme s utřeným česnekem a hladkou moukou, osolíme a utvoříme z ní 8 karbanátků, které necháme v chladnu asi 30 minut odležet.
-
2
Mezitím připravíme pastýřský salát. Papriky zbavíme semen a stopek, okurky oloupeme a spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme a zalijeme 3 lžícemi citronové šťávy a 2 lžícemi oleje.
-
3
Odležené karbanátky vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
4
Karbanátky na talíři přelijeme výpekem a obložíme pastýřským salátem.