Kuře dušené s rýží a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuře
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 120 g Cibule
  • 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Paprika červená
  • 200 g Hrášek mražený
  • 300 g Rýže loupaná
  • 30 g Feferony
  • 30 g Olej olivový
  • 600 ml Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 951 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1562 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 827.6 mg
  • Vláknina 12402.5 mg
  • Vitamín A 12402.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata scedíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme porce kuřete, osmahneme, podlijeme částí vývaru a dusíme asi 20 minut. Přisypeme cibuli, rajčata, feferonku, hrášek, rýži, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  • 3

    Kuře upravíme na talíře, obložíme rýží se zeleninou a podáváme.

Komentáře k receptu