Velikonoční cukroví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 12 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 33.5 mg
- Draslík 41.2 mg
- Vláknina 1688.1 mg
- Vitamín A 1688.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme spolu s cukrem a kakaem do misky. Přidáme pomleté ořechy, změklé na malé kousky nakrájené máslo. Rozklepneme vejce, přisypeme skořici a vanilkový cukr. Ze surovin rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalené v potravinářské fólii odložíme do lednice na 30 minut odpočinout.
-
2
Z těsta bereme přiměřené množství a vmáčkneme ho do formiček s velikonoční tématikou. Naplněné formičky skládáme na plech vedle sebe a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 270stupňové teplotě 15 minut. Necháme cukroví mírně vychladnout ve formičkách a potom je vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem a naaranžujeme na vhodný tácek, talíř, anebo přidáme k ostatnímu velikonočnímu cukroví.