Velikonoční cukroví

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Cukr moučkový
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr vanilka
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 41.2 mg
  • Vláknina 1688.1 mg
  • Vitamín A 1688.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme spolu s cukrem a kakaem do misky. Přidáme pomleté ořechy, změklé na malé kousky nakrájené máslo. Rozklepneme vejce, přisypeme skořici a vanilkový cukr. Ze surovin rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalené v potravinářské fólii odložíme do lednice na 30 minut odpočinout.

  • 2

    Z těsta bereme přiměřené množství a vmáčkneme ho do formiček s velikonoční tématikou. Naplněné formičky skládáme na plech vedle sebe a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 270stupňové teplotě 15 minut. Necháme cukroví mírně vychladnout ve formičkách a potom je vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem a naaranžujeme na vhodný tácek, talíř, anebo přidáme k ostatnímu velikonočnímu cukroví.

Komentáře k receptu