Brioškový chléb s rajčaty a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 206 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 4 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 650 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
  • 20 g Bazalka sušená
  • 25 g Chlebový kvásek
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Med včelí
  • 80 ml Olej olivový
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 88.4 mg
  • Draslík 152.3 mg
  • Vláknina 3080 mg
  • Vitamín A 3080 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce do pěny, přilijeme olej, mléko a med, přidáme sůl, rajský protlak, mouku, pepř a bazalku. Vmícháme kvásek a těsto přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct.

Komentáře k receptu