Roštěnky orientale
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 300 g Houby čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 80 g Olej rostlinný
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 ml Vývar z hovězích kostí
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Nové koření celé
- 2 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 49 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 97 mg
- Draslík 1116.7 mg
- Vláknina 6650.3 mg
- Vitamín A 6650.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěného roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso nakrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme je, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej, na kterém roštěnky z obou stran rychle opečeme.
-
2
Maso vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Když zrůžoví, přisypeme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku, zalijeme vývarem, chvíli povaříme na řídkou omáčku, roštěnky vrátíme do kastrolu, přidáme 6 zrnek nového koření, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka.
-
3
Mezitím očistíme směs hub, nakrájíme na malé kousky, na másle je nejprve osmahneme, poté osolíme a do měkka podusíme, nakonec smícháme s petrželovou natí.
-
4
Roštěnky urovnáme na talíře, na plátky masa navrstvíme dušené houby, přelijeme omáčkou a podáváme.