Finské smažené brambory s vepřovým masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Vepřová plec
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.17 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Brambory
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 28.4 mg
  • Draslík 1002.1 mg
  • Vláknina 11413 mg
  • Vitamín A 11413 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 9.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme v 1,5 litru vody do měkka. Poté je scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule pokrájíme na tenké plátky, vepřovou plec rozkrájíme na kostičky.

  • 2

    Brambory, cibuli a maso dáme do mísy, dobře promícháme.

  • 3

    V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Po menších částech (čtvrtináche) vložíme do síta bramborovou směs s masem a cibulí, smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Ochutíme solí, pepřem, necháme okapat a ihned podáváme jako přílohu k rybám, zelenině nebo masu.

Komentáře k receptu