Finské smažené brambory s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 32 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 28.4 mg
- Draslík 1002.1 mg
- Vláknina 11413 mg
- Vitamín A 11413 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 9.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory uvaříme v 1,5 litru vody do měkka. Poté je scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné cibule pokrájíme na tenké plátky, vepřovou plec rozkrájíme na kostičky.
-
2
Brambory, cibuli a maso dáme do mísy, dobře promícháme.
-
3
V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme na správnou teplotu větší množství oleje. Po menších částech (čtvrtináche) vložíme do síta bramborovou směs s masem a cibulí, smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Ochutíme solí, pepřem, necháme okapat a ihned podáváme jako přílohu k rybám, zelenině nebo masu.