Rajská polévka s vývarem z kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 891 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1217 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 195 mg
- Draslík 1682 mg
- Vláknina 13091.2 mg
- Vitamín A 13091.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí kosti na polévku dobře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme k varu. Do polévky dáme sůl, pepř a budeme ji zvolna vařit celkem 1,5 hodiny. Polévka by měla jen mírně probublávat. Poté ji scedíme přes jemné síto do druhého hrnce a opět přivedeme k varu.
-
2
Očistíme a omyjeme pórky, cibuli, brambory a ještě omyjeme rajčata. Zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme je do polévky. Zeleninu vaříme minimálně 30 minut. Když je měkká, polévku znovu scedíme a všechnu zeleninu rozmixujeme a vrátíme do vývaru. Promícháme, dochutíme solí, pepřem, případně i cukrem a podáváme.