Holub pečený bez kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 982 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 14 g
- Sodík 424 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 338.5 mg
- Draslík 589.8 mg
- Vláknina 393 mg
- Vitamín A 393 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holuby očistíme, nejprve odsekneme špičky křídel a nohy nad prvním kloubem. Pak je položíme na prsa, nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru i s vnitřnostmi.
-
2
Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme. Maso omyjeme a osušíme.
-
3
Z vnitřností vybereme holubí játra, která dobře vypereme.
-
4
Cibuli nakrájíme nadrobno, vepřové maso umeleme spolu s játry, osolíme, opepříme a smícháme s vejci a moukou.
-
5
Holuby položíme kůží dospod, naplníme je nádivkou a sešijeme bílou nití. V kastrole rozpálíme máslo, vložíme do něho připravené holuby a pečeme je zvolna po obou stranách dorůžova. Při pečení je občas podléváme vypečenou šťávou, do které podle potřeby přiléváme vývar.
-
6
Upečené holuby vyjmeme, zbavíme nití a rozřízneme na půlky, které podlijeme vlastní šťávou.