Holub pečený bez kostí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Holub
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vepřová krkovička
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 982 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 424 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 338.5 mg
  • Draslík 589.8 mg
  • Vláknina 393 mg
  • Vitamín A 393 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holuby očistíme, nejprve odsekneme špičky křídel a nohy nad prvním kloubem. Pak je položíme na prsa, nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru i s vnitřnostmi.

  • 2

    Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme. Maso omyjeme a osušíme.

  • 3

    Z vnitřností vybereme holubí játra, která dobře vypereme.

  • 4

    Cibuli nakrájíme nadrobno, vepřové maso umeleme spolu s játry, osolíme, opepříme a smícháme s vejci a moukou.

  • 5

    Holuby položíme kůží dospod, naplníme je nádivkou a sešijeme bílou nití. V kastrole rozpálíme máslo, vložíme do něho připravené holuby a pečeme je zvolna po obou stranách dorůžova. Při pečení je občas podléváme vypečenou šťávou, do které podle potřeby přiléváme vývar.

  • 6

    Upečené holuby vyjmeme, zbavíme nití a rozřízneme na půlky, které podlijeme vlastní šťávou.

Komentáře k receptu