Glazované čerstvé ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Petržel kořen
  • 500 g Mrkev kořen
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Hrášek
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Cibule
  • 0.5 špetka Sůl
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 200 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 328.2 mg
  • Vláknina 12050.7 mg
  • Vitamín A 12050.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petržel spolu s mrkvi očistíme, oloupeme a nakrájíme na stejně tenké špalíčky. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na čtvrtky. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a vložíme připravenou zeleninu. Na silném ohni, za občasného a opatrného promíchání opékáme 2-3 minuty.

  • 2

    Následovně zeleninu posypeme cukrem, pokapeme citrónovou šťávou, ochutíme solí, vložíme nasekanou petrželovou nať. Vše zalijeme vodou, promícháme a pod pokličkou vaříme 20 minut.

  • 3

    Sundáme poklici, do zeleniny přidáme scezený a okapaný hrášek. Zesílíme oheň, necháme vyvařit všechnu zbylou tekutinu a stáhneme ze sporáku.

Komentáře k receptu