Glazované čerstvé ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 200 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 328.2 mg
- Vláknina 12050.7 mg
- Vitamín A 12050.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petržel spolu s mrkvi očistíme, oloupeme a nakrájíme na stejně tenké špalíčky. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na čtvrtky. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a vložíme připravenou zeleninu. Na silném ohni, za občasného a opatrného promíchání opékáme 2-3 minuty.
-
2
Následovně zeleninu posypeme cukrem, pokapeme citrónovou šťávou, ochutíme solí, vložíme nasekanou petrželovou nať. Vše zalijeme vodou, promícháme a pod pokličkou vaříme 20 minut.
-
3
Sundáme poklici, do zeleniny přidáme scezený a okapaný hrášek. Zesílíme oheň, necháme vyvařit všechnu zbylou tekutinu a stáhneme ze sporáku.